FAQ

Op deze FAQ (vraag en antwoord) pagina vind jij de meest gestelde vragen die wij hier behandeld hebben. Wij hopen dan ook dat jouw vraag hieronder staat, als dat niet het geval is raden wij je aan om een mail te sturen naar info@theorie-examen-aanvragen.nl

Algemeen

Er is een storing geweest tijdens mijn examen?


Heb jij je theorie-examen niet af kunnen leggen wegens een technische storing bij het CBR? Dan krijgt jouw examen de status ”uitgesteld”. Je zult via ons aanspraak moeten maken op een nieuw theorie-examen. Dit kun je doen door ons contactformulier in te vullen en duidelijk te vermelden dat je examen is uitgesteld wegens een storing.

Ik ben mijn reservering kwijt, wat nu?


Controleer even je spambox, staat de reservering daar ook niet in? Stuur dan een mail naar info@theorie-examen-aanvragen.nl en wij sturen je binnen een werkdag een nieuwe bevestiging.

Hoe lang is de uitslag ”geslaagd” geldig?


Zodra je het theorie-examen met een positief resultaat hebt afgelegd is deze anderhalf jaar geldig. Lukt het niet om binnen anderhalf jaar praktijkexamen te doen dan dien je het theorie-examen
opnieuw positief af te leggen alvorens je weer praktijkexamen kunt doen.

Wachttijden reguliere theorie-examens en spoedplekken


Voor de reguliere theorie-examens geldt een gemiddelde wachttijd van 3 tot 5 weken. Dit verschilt
per locatie en je kunt tijdens het reserveren ook per locatie bekijken wat de eerstvolgende
mogelijkheid is. Wil je graag wat sneller examen doen maar staan deze mogelijkheden niet op onze
website? Stuur dan gerust een spoedverzoek naar ons. Dit kan gemakkelijk via het contactformulier.
Spoedverzoeken zijn enkel mogelijk bij reguliere theorie-examens. Let op: je dient eerst een regulier
theorie-examen te reserveren op de eerstvolgende beschikbare datum voordat wij je spoedverzoek
in behandeling kunnen nemen.

Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen?


Een geldig legitimatiebewijs en het reserveringsnummer dat je kunt vinden in de oproepkaart die wij je voorafgaand aan het examen per e-mail sturen.

Hoeveel tijd moet ik van tevoren aanwezig zijn voor het examen?


Wees minimaal 15 minuten van te voren aanwezig op de locatie. Als je niet op tijd aanwezig bent voor het theorie-examen wordt je de toegang geweigerd. Voorkom dus teleurstelling en vertrek tijdig naar de locatie en zorg dat je op tijd aanwezig bent. Alle informatie over de examenlocatie- datum en -tijd kun je terugvinden in de oproepkaart die wij je voorafgaand aan het examen per e-mail
toesturen.

Annuleren theorie-examen

Restitutieregeling (teruggave van examengeld)


Je ontvangt het betaalde examengeld onder aftrek van administratiekosten terug indien je geen examen kunt doen wegens een van onderstaande redenen:

  • Een medische reden. Je moet dan een bewijsstuk aan het CBR opsturen, bijvoorbeeld een verklaring van een arts.
  • Overlijden van een naast familielid. Je moet een bewijsstuk opsturen in de vorm van een overlijdensadvertentie of rouwkaart.
  • Indien je als militair op korte termijn wordt gedetacheerd. Je moet ook dan een bewijsstuk opsturen.

Je dient binnen 5 werkdagen na de examendatum een restitutieformulier aan het CBR te sturen met de bijgevoegde bewijsstukken. Deze kun je opvragen via www.cbr.nl/FORMULIER.

Zodra het CBR je aanvraag heeft goedgekeurd zal het CBR het bedrag terugstorten aan ons. Zodra het CBR het bedrag aan ons heeft teruggestort zul je dit aan ons kenbaar moeten maken door ons contactformulier in te vullen. Geef hierbij ook aan in welke week het bedrag door het CBR is teruggestort.

Zodra wij jouw bericht hebben ontvangen, controleren wij of het bedrag inderdaad aan ons is teruggestort en zullen wij het bedrag binnen 14 dagen naar je terugstorten.

Is het mogelijk om de aanvraag van het theorie-examen te annuleren?


Als u een product of dienst op afstand koopt waarbij u en de verkopende partij elkaar niet hebben gezien dan kunt u gebruik maken van de wet koop op afstand. Deze wet is alleen van toepassing op bestellingen die zijn geplaatst als particulier en ook zodanig gebruikt worden. Let op! De afkoelingsperiode geldt niet bij een dienst waarmee de ondernemer (in dit geval theorie-examen-aanvragen.nl) met instemming van de consument is begonnen voordat de afkoelingsperiode is verstreken. Theorie Examen Aanvragen zal direct nadat uw betaling is ontvangen in contact treden met het CBR om een examen te reserveren. Ook zullen diverse voorbereidende werkzaamheden worden gedaan. Een reservering bij het CBR is persoonsgebonden en kan dus niet geannuleerd worden. U heeft dan ook geen recht op afkoelperiode of bedenktijd. Als u gebruik wilt maken van uw recht op herroeping vóórdat wij het examen definitief hebben afgerond bij het CBR dan bent u daarvoor €18,95 verschuldigd zoals u aangegeven heeft tijdens het aanvragen van uw theorie-examen middels een checkbox. Is de reservering definitief afgerond dan betaalt u het volledige bedrag van examenkosten en administratiekosten.

Vul voor het herroepen van uw theorie-examen ons contactformulier  in het modelformulier voor ontbinding/herroeping. Lees het formulier aandachtig, vul het formulier in en stuur het formulier op naar info@theorie-examen-aanvragen.nl

Bevestiging theorie-examen

Ik heb geen bevestiging (oproepkaart) ontvangen?


Waarschijnlijk is de e-mail dan in je spambox terechtgekomen. Zoek in je spambox op ”no-reply@cbr.nl”. Nog steeds niks gevonden? Dan is er waarschijnlijk met het invullen van je e- mailadres iets verkeerd gegaan. Neem dan direct contact met ons op via de contact pagina of stuur een mail naar info@theorie-examen- aanvragen.nl . Let op: de oproepkaart van het CBR is de definitieve bevestiging! Als uitgangspunt van de juiste examendatum, examentijd en examenplaats geldt altijd de e-mailbevestiging van het CBR (no-reply@cbr.nl). Controleer deze dus goed. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op de korte examenbevestiging of telefoongesprekken.

Krijg ik een bevestiging (oproepkaart) als ik het theorie-examen heb gereserveerd?


Ja, als alle gegevens correct door jou zijn ingevuld ontvang je van ons nadat de datum vast staat de bevestiging (oproepkaart) per e-mail. In de oproepkaart staan alle gegevens die je nodig hebt om het theorie-examen af te leggen. Hierin staat ook het reserveringsnummer dat je nodig hebt om in te loggen voor aanvang van het theorie-examen. Let op: Als uitgangspunt van juiste examendatum, -tijd en -plaats altijd de e-mailbevestiging(oproepkaart) van het CBR geldt (no-reply@cbr.nl). Controleer deze dus goed. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op de korte examenbevestiging of telefoongesprekken. Ook kan het voorkomen dat er een verkeerde datum, tijd en/of categorie staat vermeld in de oproepkaart. Het is de verantwoordelijkheid van de kandidaat om dit – en het niet ontvangen van de oproepkaart – tijdig te controleren en eventuele fouten minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan het examen te melden via ons contactformulier. Wij proberen deze fout dan zo spoedig mogelijk voor je op te lossen. Kom je pas achter een fout op de dag van het examen? Dan kunnen wij dit helaas niet meer aanpassen en zul je geen aanspraak meer kunnen maken op een nieuw theorie-examen.

Verplaatsen theorie-examen

Theorie-examen verplaatsen binnen 5 werkdagen


Je kunt je theorie-examen alleen op werkdagen vóór 16:00 nog verplaatsen voor de eerstvolgende werkdag dat het examen zal plaatsvinden of de dagen hierna welke ook binnen de 5 werkdagen vallen. Hiervoor betaal je een toeslag van €18.00 voor het te laat verplaatsen. Zodra je betaald hebt nemen wij je verzoek z.s.m. in behandeling en ontvang je de nieuwe oproepkaart voor het nieuwe examen binnen 3 werkdagen. Klik hier voor het verplaatsen van jouw reguliere theorie-examen.

Kan ik mijn theorie-examen kosteloos verplaatsen?


Theorie-examens kunnen tot maximaal 5 werkdagen voor de geplande examendatum kosteloos verzet worden. Wil je het examen binnen 5 werkdagen verplaatsen dan betaal je een toeslag van €17,50. Dit geldt alléén voor reguliere theorie-examens. Klik hier voor het verplaatsen van jouw reguliere theorie-examen. Let op: een individueel begeleid theorie-examen of een theorie-examen met extra tijd kan nooit verplaatst of geannuleerd worden. Ook niet tegen een bepaalde meerprijs.